Historie

In 1915 is het pand aan de Hoofdstraat 18 herbouwd door Evert Heukers.Het nieuwe pand heeft een cafe met een winkel, woonhuis en een schuur.In 1919 wordt het café verkocht aan de heer Hensema. Na zijn overlijden wordt het café overgenomen door Evert Sprik.

In 1930 koopt Hendrik Hingstman samen met zijn vrouw Marchien het bedrijf. De eerste generatie Hingstman kan niet alleen bestaan van een café en heeft ook een boerderij en een hengstenhouderij.

Sinds 2001 is café Hingstman het enige horecabedrijf in Zeijen

In 1969 neemt zoon Jan Hingstman met zijn vrouw Hillie het cafe over, samen met broer Jantinus en zijn vrouw Tini. Het caféleven wordt in die jaren steeds drukker met o.a. toneelclub, biljarters, jagers, plattelandsvrouwen, drentsche rijwielvierdaagse, zeskamp, bruiloften en partijen. In combinatie met de boerderij een druk leven.

Het familiebedrijf vervult een belangrijke spilfunctie in het sociale leven van de Zeijenaren

In 1994 nemen Janneke Vos-Hingstman en haar broer Henk Hingstman het bedrijf over van hun ouders. De derde generatie Hingstman gaat vol enthousiasme de zaak moderniseren. In 1995 wordt op de plek van het schuurgedeelte een nieuwe zaal gebouwd met podium en een dansvloer met een capaciteit tot 300 personen. In de jaren die volgen zijn er regelmatig optredens van o.a. Cuby and the Blizzards , de Sjonnies en Pe Daalemmer en Rooie Rinus. Sinds 2001 is café Hingstman het enige horecabedrijf in Zeijen. Het familiebedrijf vervult een belangrijke spilfunctie in het sociale leven van de Zeijenaren.